Sinterklaas 2017

Foto: De Redactie

Vandaag is het sinterklaas, ook wel pakjesavond genoemd. Veel mensen vieren dit gezellig samen met familie, vrienden en de kinderen zitten in spanning te wachten of Sinterklaas een cadeautje brengt.

Sinterklaas is zaterdag 18 november aangekomen in de stad samen met zijn schimmel Amerigo en zwarte pieten.

Schoen zetten

Kinderen zetten vanaf dat moment traditioneel hun schoen bij de open haard. In woningen zonder schoorsteen wordt de schoen vaak gezet voor de verwarming, bij de voordeur, bij de achterdeur of bij een raam dat open kan.

De volgende dag vinden de kinderen dan wat lekkers of een klein cadeautje in hun schoen. De kinderen leggen vaak een tekening voor Sinterklaas en de Pieten in de schoen, of een wortel, hooi of suikerklontjes voor de schimmel van Sinterklaas.

Ook zingen zij diverse sinterklaasliedjes bij de schoen om Sinterklaas te verwelkomen.

‘Maan schijnt niet door de bomen’

Het weer met pakjesavond verloopt vandaag rustig met temperaturen tussen de 6 en 8 graden. Het blijft droog en er staat een matige wind. Wel zijn er wolkenvelden, waardoor de maan niet door de bomen zal schijnen, zo meldt Weeronline.

Vorig jaar was pakjesavond bijzonder koud met in grote delen van het land 2 tot 4 graden vorst. In het noordoosten vroor het zelfs 6 graden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden