Proef met reflecterende stroken langs fietspad Groningen – Hoogezand

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen gaat een proef uitvoeren met reflecterende stroken op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen.

Reflecterende stroken
Door reflecterende stroken op de rand van het fietspad aan te brengen, ontstaat in het donker een duidelijker contrast tussen de berm en het fietspad. De fietsroute bij de Borgweg wordt gemarkeerd door rood asfalt met reflecterende deeltjes. Hierdoor worden automobilisten attent gemaakt op overstekende fietsers en bromfietsers.

De overgang van de berm naar het fietspad is over het algemeen slecht zichtbaar als het donker is of als het geregend heeft. Door het  aanbrengen van reflectie op het wegdek moet er meer contrast ontstaan en zien fietsers beter waar het fietspad loopt. De verwachting is dat de veiligheid op het fietspad wordt verbeterd.

De proef duurt een jaar. Hierna wordt bekeken of ook andere delen van de fietsroute Hoogezand-Groningen of op andere fietspaden in de provincie reflecterende stroken aangebracht kunnen worden.

Fietsroute Hoogezand-Groningen
In april zijn de provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en de Fietsersbond samen een project gestart om de verkeersveiligheid op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen te verbeteren. Daarbij zetten ze een combinatie van maatregelen in: de aanpak van het fietspad zelf, voorlichting naar de weggebruikers en het uitvoeren van politiecontroles.

Het project is te vinden op Facebook (www.facebook.com/fietsrouteHoogezandGroningen) en Twitter (@FietsrouteHG).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden