Aanpak verkeersveiligheid fietsroute Hoogezand-Groningen

Foto: Publiek Domein

De fietsroute tussen Hoogezand en Groningen wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren op deze route.

De provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en de Fietsersbond starten samen het project om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zij zetten daarbij een combinatie van maatregelen in: de aanpak van het fietspad zelf, voorlichting naar de weggebruikers en politiecontroles.

De aanleiding voor het project is het hoge aantal ongevallen met (brom)fietsers op de route. Aanwonenden en weggebruikers voelen zich geregeld onveilig op de fietspaden langs de Rijksweg (N860) en de Energieweg tussen Hoogezand en Groningen. Hard rijdende (brom)fietsers, onoverzichtelijke kruisingen en slechte verlichting zijn onder andere de oorzaak. Dit blijkt uit een enquĂȘte die vorig jaar is gehouden. De ongevalsanalyses en enquĂȘteresultaten zijn samen met snelheidsmetingen reden om de verkeersveiligheid op de fietsroute te verbeteren.

Aanpak (brom)fietsroute
In eerste instantie worden de kruisingen en inritten op de fietsroute aangepakt. Daarnaast zijn er verkeerscontroles om de weggebruikers extra voor te lichten over veilig verkeersgedrag en er komen meer politiecontroles voor verlichting van (brom)fietsers, snelheid en de plek waar ze rijden.

Het project start op 21 april met een informatieavond voor aanwonenden en belanghebbenden. Tijdens deze avond wordt meer uitleg over het project en de activiteiten die ingezet worden gegeven.

De inloopbijeenkomst vindt plaats in Hotel Van der Valk, Rijksweg West 11 in Westerbroek tussen 19.30 en 21.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden