Slagerij Patrick uit Groningen haalt 14 keer goud!

Foto: Slagerij Patrick

Slagerij Patrick heeft onlangs meegedaan aan de Noordelijke slagersvakwedstrijden voor worst maken en heeft daarmee maar liefst veertien keer een GOUDEN bekroning behaald. Met maar liefst 14 keer een gouden bekroning, waarvan 6 goud met ster heeft slagerij Patrick tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie de meeste bekroningen behaald.

De oorkondes en juryrapporten zijn afgelopen maandag 2 oktober in ontvangst genomen tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle.

Fantastisch regionaal vlees, uitgebalanceerde kruiden en passie voor het vak zijn de ingredi├źnten van worsten die de perfectie benaderen, meldt slagerij Patrick. Dat bleek ook tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie.

Veertien oorkondes

De deskundige jury lettende op smaak, geur, kleur, structuur en uiterlijk van de worstsoorten, heeft Slagerij Patrick daarmee maar liefst veertien oorkondes toegekend. De droge worsten van Slagerij Patrick gooien vooral hoge ogen bij de vakjury. De welbekende Groninger droge worst met kruidnagel haalde de hoogste beoordeling; ‘Goud met ster’. Ook de minder bekende droge worstsoorten worden door de jury gewaardeerd met maar liefst 100 punten.

Verstand van worst

Dat slager Patrick verstand heeft van worst blijkt uit het feit dat de strenge vakjury de ingezonden worsten heeft weten te waarderen:

  • ‘Goud’ (97-99 punten) werd gescoord op de Groninger -, Boeren- en Hausmacher leverworst, Bloedworst (gezoet), Paardenworst, Gehaktballen, Peper- en Brunswijcker metworst.
  • ‘Goud met ster’ (100 punten) werd gescoord op de Groninger droge worst, Drentse droge worst, Spaanse droge worst, Hongaarse Salami, Knoflook droge worst en Mediterraanse droge worst.

Ouderwets lekker

Deze bekroningen betekenen voor slagerij Patrick erg veel, het slagersambacht zit in de familie. De ambachtelijke wijze waarop de worsten worden gemaakt gebeurt evenals grootvader dat 60 jaar geleden al deed, maar dan in een nieuw jasje gestoken.

Een voorbeeld hiervan is de leverworst in ├ęchte darm met grove stukken lever, maar ook de bloedworst met stroop en rozijnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden