Groninger Museum lanceert nieuwe iBeacon Museum App

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Michielverbeek

Het Groninger Museum lanceert een nieuwe mobiele applicatie met iBeacon technologie met veel informatie over het museum en de activiteiten.

De nieuwe Groninger Museum app is een nieuwe ervaring voor de museumbezoeker. De applicatie is ontwikkeld door de Groningse start up Tapme Media die deze innovatieve technologie een jaar heeft getest in het museum.

Groninger Museum app
Vanaf de opening van de tentoonstelling “Song Dong, Life is Art, Art is Life” op 13 juni kunnen bezoekers van het Groninger Museum hun bezoek verrijken met de Groninger Museum app. De applicatie locatie presenteert specifieke informatie door bijvoorbeeld het naderen van een object, een unieke ervaring voor de bezoker die zich door het museum beweegt. Bezoekers ontvangen ook meldingen op basis van locatie in het museum zoals een welkomstboodschap met informatie over het museum of over een activiteit.

IBeacons
De bezoekers krijgen altijd op het juiste moment, op de juiste locatie de juiste informatie door middel van iBeacon technologie. iBeacons (Bluetooth bakens) zijn kleine apparaatjes die een signaal uitzenden en een bijbehorende applicatie laten weten in de buurt te zijn. De app gaat vervolgens op zoek naar specifieke content die bij de iBeacon hoort.

De app van het Groninger Museum is de eerste implementatie van het nieuwe iBeacon platform voor musea genaamd ‘Tapart’. Het platform, van ontwikkelaar Tapme Media, is vanaf nu beschikbaar voor musea. Sietze de Jong van Tapme Media: “Na de technologie geruime tijd te hebben getest onder wisselende omstandigheden hebben wij een hele sterke basis ontwikkeld. Wij zijn dan ook ontzettend trots dat het Groninger Museum het eerste museum is dat ons platform gaat inzetten.”

Het Groninger Museum wil met de app de bezoekerservaring verder verbeteren door het creëren van meer interactie met het publiek en het verbeteren van de educatieve waarde van het museum.

Directeur Andreas Blühm is enthousiast: “Tijdens de testperiode maakten onze bezoekers dagelijks met veel plezier gebruik van de applicatie. Dit was voor ons dan ook doorslaggevend om de vernieuwde app in het hele museum uit te rollen. Het is een fantastische toevoeging op onze presentatie.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden