Grote kranen voor installatie ‘landhoofden’ bij nieuw fietsecoduct Stadsweg

Foto: Jan Buurma

Woensdagmiddag 2 juni zijn de werkzaamheden gestart voor de zogenaamde landhoofden die als ondersteuning gaan dienen voor het nieuwe fietsecoduct Stadsweg.

Omwonenden en weggebruikers zullen één of  twee grote kranen zien, die buiten de spits aan het werk zullen zijn. Er is dan ook één rijstrook minder beschikbaar op dit gedeelte van de Oostelijke Ringweg. Dit geldt van Hoogezand richting Kardinge.

Aannemer Roelofs werkt tot en met aanstaande vrijdag 5 juni aan de Lewenborgzijde van het nieuwe fietsecoduct.  In de week van 8 juni volgt hetzelfde aan de Ulgersmaborgzijde.

Landhoofden
De landhoofden bestaan uit betonnen onderdelen die bij Romein beton uit Dodewaard zijn gemaakt. Door de grote kraan worden ze op de juiste plaats gehesen en dan aan elkaar gemonteerd. De onderste helft van de schaaldelen worden eerst gemonteerd. Deze wordt over een aantal weken volgestort met beton en daarna volgt de bovenste helft.

In augustus 2015 komt het viaduct op deze landhoofden. Deze wordt nu ter hoogte van Kardinge naast de weg gebouwd en zal dus in augustus hierheen worden getransporteerd.

Lees ook:

Voor meer informatie over de fietsecoducten: ringgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden