Oostelijke Ringweg bij Lewenborg hele weekend afgesloten

Foto: Google Maps/Streetview

Van vrijdagavond 17 april 19.00 uur tot maandagochtend 20 april 06.00 uur is de Oostelijke Ringweg bij Lewenborg afgesloten.

plattegrond google maps lewenborg

Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg.

De afsluiting heeft te maken met de sloop van het fietsviaduct aan de Stadsweg.

Tijdelijke fietsbrug
Een tijdelijke fietsbrug voor de Stadsweg komt pal naast het viaduct te liggen tijdens de werkzaamheden. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van deze route. In de avond van 17 op 18 april wordt deze tijdelijke fietsbrug geplaatst.  De werkzaamheden duren tot juli 2015.

Omleidingsroute weekend 17-20 april
Doorgaand (auto)verkeer op de Ringweg krijgt als advies de omleidingsroute via de Westelijke en Noordelijke Ringweg te nemen. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via Lewenborg (Bakboordswal/Kluiverboom).

Verkorte oprit Lewenborg/Ulgersmaborg richting Hoogezand
Na de sloop van het viaduct start de aannemer Roelofs  met de bouw van het nieuwe fietsecoduct. Deze werkzaamheden duren tot juli 2015. Voor de (verkeers)veiligheid van de werkzaamheden is het noodzakelijk gedurende deze periode de toerit (oprit naar) vanaf Lewenborg/Ulgersmaborg naar de Oostelijke Ringweg richting Hoogezand in te korten. De toerit wordt niet afgesloten in tegenstelling tot eerdere berichten. Mocht blijken dat deze inkorting tot onveilige situaties leiden, dan wordt de toerit alsnog afgesloten.

Nieuwe fietsecoducten
Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten. Net als de andere viaducten worden de constructies kant-en-klaar aangeleverd.  Het Meedenviaduct wordt gesloopt vanaf augustus, na de bouwvak. Hier komt geen tijdelijke fietsbrug. Fietsers die normaal gebruik maken van het Meedenpad, worden dan via het viaduct bij Kardinge omgeleid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen