UMCG boekt financieel resultaat van 17,7 miljoen euro in 2014

Foto: Publiek Domein

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft in 2014 een positief financieel resultaat geboekt van 17,7 miljoen euro.

De omzet in 2014 bedraagt 1,1 miljard euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met de omzet in 2013, meldde het UMCG vrijdag.

Het UMCG gebruikt het resultaat om ondermeer het eigen vermogen te versterken en vernieuwingen te financieren.

Het UMCG streeft de komende jaren naar het behoud van een volledig, toegankelijk en kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod in de regio en het versterken van zijn internationale toppositie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleidingen. Deze ambities vergen forse investeringen. Aan de anderen kant investeert de overheid minder en is het verwerven van onderzoeksgelden lastig.

Hoogtepunten 2014
In 2014 behaalde het UMCG als hoogtepunt de ISO 9001-2008 certificering voor de zorg. Ook werden de ambities van het UMCG geactualiseerd en ging de hieraan gekoppelde interne campagne ‘Route 2020’ van start. De missie blijft onveranderd ‘Bouwen aan de toekomst van gezondheid’ , evenals de focus op Healthy Ageing.

Het UMCG kiest nadrukkelijk voor complexe zorg en zorg voor complexe patiënten, alsook voor centra waarin onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg zijn georganiseerd rondom een patiëntengroep, zoals transplantatie, oncologie en acute zorg.

Het UMCG draagt basiszorg zoveel mogelijk over aan ziekenhuizen in de regio.

Op het gebied van onderzoek, onderwijs en opleidingen werden goede resultaten geboekt, mooie subsidies binnengehaald en werd gestart met een nieuw Geneeskunde-curriculum G2020, gericht op verdieping en verbreding in kleinschalige ‘learning communities’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden