‘GroenLinks wil een oplossing voor acuut woningzoekenden’

Foto: De Redactie

GroenLinks wil een oplossing voor mensen die acuut een sociale huurwoning zoeken in Groningen maar geen urgentieverklaring hebben.

Het gaat om mensen waarbij de leefomstandigheden flink veranderd zijn en dringend op zoek zijn naar huisvesting, laat GroenLinks weten in een persbericht.

Alternatief

De GroenLinks-fractie in de Groninger gemeenteraad wil dat het college naar een alternatief gaat zoeken zodat deze groep mensen eerder in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Er lag een voorstel voor een experiment met loting om wat voor deze groep te doen, maar tot spijt van GroenLinks is dat voorstel door de gemeenteraad afgewezen. GroenLinks wil het probleem van deze groep acute woningzoekenden weer onder de aandacht brengen en vraagt het college te onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn voor deze mensen.

‘Schrijndende gevallen’

GroenLinks-raadslid Petra Brouwer: “Er zijn soms echt schrijnende gevallen, zoals een vader die geen co-ouderschap aan kan gaan, omdat hij na zijn scheiding noodgedwongen tijdelijk onderdak heeft moeten zoeken bij Carex. Of mensen die door omstandigheden opeens moeten leven van een uitkering en de hypotheek niet meer kunnen betalen.”

Lange wachttijden

Door de lange wachttijden voor sociale huurwoningen duurt het voor deze groep mensen veel te lang voor ze een huurwoning kunnen betrekken. Dat geldt helemaal voor mensen die nog niet genoeg punten hebben opgebouwd. Huren in de vrije sector is doorgaans geen optie omdat ze moeten leven van een krap budget.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden