Alfa-college Sport en Bewegen viert 15-jarig bestaan

Alfa-college Sport en Bewegen aan de Kardingerweg.
Foto: © Knelis

De opleiding Sport en Bewegen van het Alfa-college viert van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 mei haar 15-jarige bestaan met het Kardingefestival. De school en het sport- en recreatiegebied Kardinge zijn drie dagen in festivalsfeer gehuld.

Het festival staat in het teken van vieren, verbinden, vernieuwen én bewegen.

Kardingefestival

  • Woensdag 17 mei staat in het teken van de eigen studenten die een dag vol workshops en sportactiviteiten krijgen aangeboden.
  • Donderdag 18 mei zijn de medewerkers van het Alfa-college van de locaties in Groningen uitgenodigd voor een vitaliteitsdag (Body – mind – fit & food).
  • Vrijdag 19 mei staat het hoogtepunt van het Kardingefestival geprogrammeerd. Een relatiemiddag met het thema “verrassend samenwerken in de sport”.

Het festival wordt afgesloten met een reünie voor oud-studenten van de afgelopen vijftien jaren in een feestelijke ambiance.

Eén van de grootste Sport- en Bewegen-opleidingen

“Vijftien jaar geleden begonnen met slechts één klas en vijftien jaar later uitgegroeid tot een van de grootste Sport en Bewegen-opleidingen van het Noorden”, vertelt Karin Kienhuis, directeur Sport en Bewegen van het Alfa-college”.

“De stabiele harde kern van docenten, waar we ooit mee begonnen zijn, werkt nog steeds bij ons. En door de groei, opkomst en veelzijdigheid die de wereld van sport en bewegen de afgelopen vijftien jaar heeft doorgemaakt, staan we er nu met zo’n 900 studenten beter voor dan waar ik ooit van heb durven dromen”.

Waardering studenten belangrijke pijler

Volgens Kienhuis is ook de waardering die de studenten aan de opleiding geven een belangrijke pijler. “In 2015 werden we door onze eigen studenten in de Mbo-Keuzegids uitgeroepen tot beste Sport en Bewegen-opleiding van Nederland. Constant blijven vernieuwen en de verbinding blijven aangaan met het werkveld, waarin onze studenten de praktijk mogen leren, zijn voor ons heel belangrijke waarden.”

“Met het Kardingefestival hebben we de gelegenheid om onze waardevolle relaties te bedanken en ook te verbinden, waardoor we verrassend kunnen blijven samenwerken in de sport.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden