170.000 panden in aardbevingsgebied moeten worden verstevigd

Foto: Jan Buurma

In het Groningse aardbevingsgebied moeten 170.000 woningen en andere gebouwen worden verstevigd. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van de provincie Groningen.

Het gaat om 152.000 woningen en 18.000 andere panden zoals bijvoorbeeld scholen en kerken.

Onderzoek
Uit eerder onderzoek van Minister Kamp bleek dat er in aardbevingsgebied 90.000 panden moesten worden verstevigd. Het aantal is nu hoger omdat in het onderzoek van de minister geen rekening gehouden werd met hoogbouw, zoals flats en appartementen.

Volgens gedeputeerde William Moorlag: “De provincie vond het belangrijk om meer zicht en gevoel te krijgen op de versterkingsopgave. Daarom is dit nader onderzoek uitgevoerd. De uitkomst van dit rapport brengt de versterkingsopgave voor de regio beter in kaart.”

De provincie en gemeenten hebben in een brief aan minister Kamp nogmaals aangedrongen om snel te komen tot risiconormering en –beleid.

Jan Vos, Tweede Kamerlid voor de PvdA, wil opheldering nu het om veel meer gebouwen gaat dan eerder werd gedacht. Hij heeft een debat aangevraagd en hij hoopt dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer meer te horen van minister Kamp, meldt nu.nl.

Bron: Provincie Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden