Stadspartij en CDA willen onderzoek naar subsidiebeleid

Foto: Publiek Domein

De fracties van de Stadspartij en het CDA willen een onderzoek naar het subsidiebeleid van de gemeente Groningen.

Directe aanleiding is het onlangs verschenen rapport van onderzoeksbureau Byond dat onderzoek deed naar de subsidiering van het supportersproject. Met dat project was een gemeentelijke bijdrage van zo’n 110.000 euro is gemoeid.

Beide partijen vinden de conclusie dat ‘op basis van het subsidiedossier van de gemeente de doelmatigheid van de subsidie niet vast te stellen is’ alarmerend.

Het is niet voor het eerst dat er problemen en onduidelijkheden zijn over verantwoording van gemeentelijke subsidies. In een recent verleden zijn er problemen geweest met enkele bewonersorganisaties waar de gemeente volgens CDA en Stadspartij steken heeft laten vallen.

‘Er zijn ons ook situaties bekend waar de gemeente instellingen subsidieert die vervolgens de zakelijke markt verstoren. Dat zou niet de bedoeling van ons subsidiebeleid moeten zijn’ aldus Stadspartij-fractievoorzitter Amrut Sijbolts. ‘Er lijkt iets structureel mis te gaan in het gemeentelijke proces van subsidieverlening’, vult CDA-fractievoorzitter René Bolle aan.

Beide partijen willen dat door het onderzoek duidelijk wordt of de gemeente wel voldoende inzicht heeft in en controle uitvoert op de gemeentelijke subsidierelaties.

Voldoende onderzoek

Ook willen Stadspartij en CDA dat duidelijk wordt of de gemeente vooraf voldoende onderzoek doet naar het reilen en zeilen van de subsidieaanvragers. Want vooraf moet duidelijk zijn dat verantwoording achteraf mogelijk is omdat de uitgaven van gemeenschapsgeld altijd moet worden verantwoord, aldus Sijbolts en Bolle.

Onderzoek

Beide partijen zullen woensdagmiddag tijdens de commissievergadering Financiën en Veiligheid dan ook oproepen tot een onderzoek door de Rekenkamer Commissie naar het gemeentelijke subsidiebeleid.
(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden