Geschenk voor politici: Groningen met stip op één op de politieke agenda

Groningen met stip op één op de politiek agenda. Om dit te bereiken wordt aankomende politici een geschenk aangeboden in de vorm van een boek: ‘No Guts No Glory’.

Het boek ‘No Guts No Glory’ is een idee van Studio Renate Boere, met daarin prachtige illustraties over de aardbevingsproblematiek ontworpen door studenten van de Academie Minerva Groningen en toekomstvisies voor Groningen.

Deltaplan voor Groningen

Het doel van het boek is de aankomende politieke leiders een duwtje in de goede richting te geven: ‘meer aandacht naar de aardbevingsproblematiek Groningen’. ‘Niet alleen omdat er verandering moet komen voor de situatie in Groningen, maar ook omdat Nederland weer koploper zou kunnen zijn op het gebied van innovatie. Dit keer met oplossingen bij aardbevingsgevaar, duurzaam bouwen, materiaalgebruik en energiebesparing. Investeer in een nieuw Deltaplan voor Groningen’.

Het geschenk wordt aangeboden samen met een persoonlijke brief gericht aan een politiek leider.

Dit boek, bedoeld als symbool, staat voor het kiezen voor innovatie, creativiteit en daadkracht. Een geschenk aan Nederland.

Want, zoals Freek de Jonge ook al zei: Het Deltaplan heeft Nederland geen windeieren gelegd. Sindsdien zijn we wereldwijd beroemd en geroemd om onze innovatieve oplossingen voor het gevaar van de zee.

Het project is begonnen ‘omdat ook wij geloven dat creatieven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de welvaart van een land. Investeren in een heldere visie, samenwerking, creatieve oplossingen en innovatie is de sleutel tot succes! Zo’n plan hebben we ook nodig voor Groningen en eigenlijk ook voor heel Nederland.

Burgers kunnen deelnemen aan de actie

Burgers kunnen deelnemen aan de actie door een boek te kopen voor 15 euro. Hoe meer verkochte boeken, des te meer boeken er aangeboden kunnen worden aan politieke leiders. Ben je overtuigd van de noodzaak van een Deltaplan voor Groningen? Doe dan mee. Je kunt het boek zelf sturen naar een door jou gekozen politicus.

Kunstenaars, ontwerpers, ingenieurs en architecten staan te trappelen.’ vertelt Renate Boere in een interview. Prachtige onderzoeken, innovatieve producten en werkgelegenheid ontstaan. Er zal direct een positieve wind waaien over het land. NO GUTS NO GLORY!

Het boek is te bestellen via www.renateboere.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden