Maak de Toekomst-tour PvdA komt naar Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Maak de Toekomst-tour van de PvdA komt dinsdag 28 februari naar Groningen. Maak de Toekomst verzamelt beste ideeën voor een toekomst die vooruitgang brengt voor iedereen.

Tweede Kamerleden van de PvdA, Henk Nijboer, Mirthe Biemans, Bob Deen en jonge wereldverbeteraars pitchen hun plannen. Het publiek geeft zelf input, met hun ervaringen, ideeën en mening.

Mirthe Biemans, kandidaat Tweede Kamerlid van de PvdA, begon dit initiatief vooral om jongeren actief bij de politiek te betrekken.

Jongeren betrekken bij politiek

“Jongeren zijn weinig politiek actief, terwijl het wel over hun toekomst gaat. Je opleiding, huis, baan, en tegenwoordig zelfs wie al dan niet echte Nederlander zou zijn, de politiek gaat erover. Over wezenlijke dingen. Daarom zeg ik tegen hen: laat je horen, denk mee, doe mee, want het is wel jouw toekomst. Die overkomt ons niet, die maken we zelf.”

In 2012 ging één derde van alle stemgerechtigde jongeren niet naar de stembus. Deze verkiezingen mogen maar liefst 850.000 jongeren voor het eerst hun stem uitbrengen. Jongeren zijn ook amper lid van politieke partijen, terwijl leden wel de koers van die partijen bepalen.

Met Maak de Toekomst betrekt de PvdA jongeren actief. Niet alleen nu maar ook in de komende jaren, door jongeren uit te nodigen om online te reageren op plannen en zelf ideeën aan te dragen. Zo kan je laagdrempelig en op een leuke manier meedoen met de politiek.

Samen toekomst maken

Volgens Mirthe Biemans is dit nu nodig: “De wereld verandert. We kunnen die veranderingen tegemoet treden met angst. Of met vertrouwen in wie we zijn en wat we kunnen. Ik zie om me heen dat er genoeg goede ideeën zijn voor een toekomst die vooruitgang brengt voor iedereen. Niet alleen maar voor mensen met het meest gewilde talent, een gespekte bankrekening of de juiste achternaam. Voor het Nederland waar iedereen erbij hoort, waar ik trots op ben. Samen maken we die toekomst.”

Maak de Toekomst tourt de komende maand door het land met informele avonden, met een drankje en muziek.

De avond begint om 19.00 uur in de Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14. De toegang is gratis.

Iedereen die zijn of haar idee wil presenteren kan dat idee aandragen via www.maakdetoekomst.org.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden