Bouw Stadswerf Kade van start

Stadwerf.
Foto: Extenzo Groningen

Aan de Flamingokade in Groningen is vrijdag 16 december het startsein gegeven voor de bouw van De Stadswerf fase 1.

Wethouder Van der Schaaf van de gemeente Groningen gaf letterlijk het startschot door een ballonnenkanon af te schieten.

‘Aan de Stadswerf wordt een monument van de toekomst gebouwd’ speechte Van der Schaaf en daarmee prees hij het unieke woningbouwproject van Extenzo aan het Van Starkenborghkanaal.

Stadswerf Kade en Stadswerf Dok

Aan de Stadswerf in Groningen wordt een nieuwe woonbuurt van 34 koop- en 35 huurwoningen gerealiseerd door projectontwikkelaar Extenzo in de karaktervolle Oosterparkbuurt.

Aan de Flamingokade komen de karakteristieke kadewoningen met vrij uitzicht over het Van Starkenborghkanaal: de Stadswerf Kade.

Aan de achterliggende autoluwe Pelikaanstraat zullen zowel koop- als huurwoningen in de vrije sector worden gebouwd: de Stadswerf Dok.

Stadswerf fase 1.
Stadswerf fase 1.

Stadswerf staat voor rustig en besloten wonen aan de rand van de Oosterparkbuurt. Een wijk met basisscholen, sportvoorzieningen, park en plantsoen binnen handbereik. Het centrum van Groningen is slechts acht minuten fietsen.

Stadswerf is in trek

Na het succes van fase 1 werd 80% van de woningen van fase 2 al binnen anderhalve maand verkocht. Inmiddels is ook fase 2 helemaal verkocht. Deze fase bestaat uit 16 kadewoningen die in het verlengde van fase 1 liggen.

Binnenkort start de verkoop van de eerste drie woningen aan de Stadswerf Dok. Deze drie woningen liggen aan de achtergelegen autoluwe Pelikaanstraat met uitzicht op een pleintje en het Pioenpark.

Feestelijke start bouw

Het startsein voor de bouw werd feestelijk gevierd met de aanwezigheid van toekomstige bewoners en alle betrokken partijen. Na het startschot werd met het gezelschap het glas geheven op een voorspoedige bouw.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden