Eerste highspeed leasefiets voor Noorderpoort

Foto: Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar

Medewerkers van Noorderpoort mogen drie jaar lang een highspeed e-bike uitproberen als dienstfiets. Zo kunnen zij ervaren hoe het is om met een snelle elektrische fiets naar het werk te reizen, bijvoorbeeld als zij meer dan 15 kilometer van hun werk wonen.

Donderdagmiddag 8 december ontvingen Erik Wesseling en Harry Bouma van Noorderpoort de Stromer elektrische leasefiets uit handen van Peter Storm van Bovag Leasefiets en Hans Vooges van Groningen Bereikbaar.

Groningen Bereikbaar en Bovag Leasefiets stellen deze leasefiets gratis beschikbaar aan het Noorderpoort, om de elektrische fiets verder te promoten als volwaardig en duurzaam alternatief voor de auto.

Promotiedagen

Noorderpoort won de highspeed e-bike tijdens de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland, begin november in MartiniPlaza.

Daar hielden Bovag Leasefiets, Friesland Lease, Groningen Bereikbaar en Egberts Premiumstore een gezamenlijke actie om de highspeed e-bike en het relatief nieuwe concept leasefiets breder bekend te maken bij bedrijven en instellingen.

Noorderpoort is daarmee een van de eerste organisaties in het Noorden die een highspeed e-bike inzet als dienstfiets voor haar medewerkers.

Alternatief voor auto

Groningen Bereikbaar werkt samen met werkgevers om de stad bereikbaar te houden tijdens de komende grote werkzaamheden aan onder meer de zuidelijke ringweg.

“Maatregelen die daarbij horen zijn het stimuleren van het reizen per fiets, openbaar vervoer, gebruik van P+R-terreinen en reizen buiten de spits”, legt Hans Vooges van Groningen Bereikbaar uit.

“Deze snelle elektrische leasefiets past daar goed bij. Medewerkers kunnen zo op een makkelijke manier kennismaken met de e-bike als alternatief voor de auto. Vooral voor mensen die verder weg wonen, kan dit aantrekkelijk zijn.”

Leasefiets

Met de leasefiets speelt Bovag Leasefiets in op de toenemende trend van ‘bezit ‘ naar ‘gebruik’.

“We zien een sterke verschuiving: van eigen auto naar een leasefiets. Daarnaast is de leasefiets voor de consument goedkoper en zijn ze fitter”, aldus Peter Storm van Bovag Leasefiets.

Het leaseconcept is interessant voor bedrijven en consumenten, denkt Storm. “Beide willen weten waar ze aan toe zijn en willen ontzorgd worden. Met een vast (lease)bedrag per maand hoeven ze geen hoge investering voor een kwalitatief goede e-bike te doen en zijn er geen onverwachte kosten voor onderhoud, reparatie en accuvervanging.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen