Dag van de Mantelzorg

Foto: Publiek Domein

Vandaag, donderdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg, de jaarlijkse dag om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inspanningen.

Deze dag is speciaal voor de vele mensen, die vrijwillig voor een ander zorgen.

Het thema dit jaar is:’Mantelzorg doe je samen!’ Het is een uitnodiging om de zorg te delen. Dat kan met familie, vrienden of bekenden, maar ook met beroepskrachten en vrijwilligers.

Deze dag is speciaal in het leven geroepen, voor al die mensen die vrijwillig de zieken en minderbedeelden in onze samenleving helpen, door organisator Mezzo.

Ook in Groningen wordt dit jaar de Dag van de Mantelzorg vandaag gevierd. De gemeente Groningen en samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties zijn blij met de inspanningen van mantelzorgers.

Dag van de Mantelzorg

Op 10 november is er een een luchtige voorstelling door Beno Hofman met muzikale omlijsting van Harry Niehof en een swingend optreden van the Full Minties in Hanze Plaza. ‘Vrouwkracht’ van Jasmijn verzorgt de bijzondere catering.

De aanmelding voor de Dag van de Mantelzorg is gesloten, echter er kan contact opgenomen worden om te kijken of er nog plek is via humanitas.nl.

Verrassingscoupon

Bezoekers kunnen na afloop van de voorstelling op 10 november de verrassingscoupon van de Mantelzorgkaart inleveren voor een cadeau. Vanaf 14 november kunnen mantelzorgers deze coupon ook verzilveren op het mantelzorgspreekuur in hun wijk.

Mantelzorgers die nog geen Mantelzorgkaart hebben kunnen deze gratis afhalen bij de WIJ Entree in hun wijk of bij het Centrale Steunpunt Mantelzorg van Humanitas.

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die vanuit een persoonlijke relatie wordt gegeven aan iemand met een ziekte of beperking gedurende minstens drie maanden en 8 uur per week.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden