Fietsers mening gevraagd over Fietsroute Plus Groningen-Bedum

Foto: Google Maps

Medewerkers van de provincie Groningen staan dinsdag 20 september langs het fietspad tussen Groningen en Bedum om enquêtes af te nemen.

De provincie heeft de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in de aanleg van de Fietsroute Plus tussen Groningen en Bedum. Het bestaande fietspad is verbreed en verlegd om de verkeersveiligheid te verbeteren en het fietsen tussen Groningen en Bedum aantrekkelijker te maken. Met de enquête wil de provincie van de gebruikers van het fietspad weten wat ze van de nieuwe Fietsroute Plus vinden.

Cadeaubon

Ook fietsers die meestal een andere route tussen Groningen en Bedum nemen wordt gevraagd de enquête in te vullen. Alle bewoners van Bedum, Noordwolde en Zuidwolde krijgen hiervoor een brief.

De enquête is ook digitaal in te vullen via www.fietsrouteplus.nl tot en met 7 oktober 2016. Deelnemers maken kans op een cadeaubon van 100 euro. De resultaten van de enquête worden gebruikt in de plannen voor verdere verbetering van het fietsnetwerk in de provincie Groningen.

Fietsroute Plus

Een Fietsroute Plus is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroutes moet het fietsen prettiger en veiliger worden, waardoor op afstanden tot rond de vijftien kilometer meer mensen voor de fiets kiezen in plaats van de auto.

Er liggen al Fietsroutes Plus naar Zuidhorn en Bedum. Daarnaast komen er nog Fietsroutes Plus naar Ten Boer, Winsum, Haren, Leek en wellicht Assen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen