Voorspoedige start Operatie Ring Zuid; verkeersdrukte viel mee

Foto: De Redactie

De start van Operatie Ring Zuid is voorspoedig gestart, meldt Groningen Bereikbaar. De verwachte verkeersdrukte is in de eerste week meegevallen.

In het beginweekend werden verschillende rijrichtingen afgesloten en werd de tijdelijke weg tussen Assen en Hoogezand en andersom in gebruik genomen. Vervolgens ging de zuidelijke ringweg dicht tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein. Op het Julianaplein zijn de verkeerslichten voorgoed weggehaald. Deze fase duurt tot en met 26 april.

De uitgebleven verkeersdrukte biedt echter volgens Groningen Bereikbaar geen garantie voor de komende vijf maanden. “Het mooie (fiets)weer heeft ongetwijfeld de eerste dagen meegeholpen”.

Het was wel drug op de N355 vanuit Zuidhorn, op de Stationsweg en op de Laan Corpus den Hoorn, rond het Martini Ziekenhuis. Automobilisten, die niet in de omgeving van het Martini Ziekenhuis of Hoofdstation moeten zijn worden gevraagd om de officiƫle omleidingsroutes te volgen. Op Ring Oost, Noord en West rijdt het verkeer beter door en daardoor worden hulpdiensten en het OV niet gehinderd.

Ook is de nieuwe afrit bij de Leonard Springerlaan (Martiniplaza) geopend, maar dat is volgens Groningen Bereikbaar nog niet bij iedereen bekend. Mogelijk biedt deze route ook verlichting voor Laan Corpus den Hoorn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen