Afrit Helpman op zuidelijke ringweg vanaf Julianaplein zondagavond definitief dicht

Foto: Google Maps

De afrit Helpman (36b), ook bekend als afrit Hereweg, komend vanaf het Julianaplein gaat zondagavond om 22.00 uur definitief dicht.

De afrit aan de andere kant voor verkeer uit de richting Hoogezand naar de Hereweg blijft nog open. Voor veel weggebruikers is het de belangrijkste route vanaf het Julianaplein naar het centrum.

De afrit wordt afgesloten omdat er voor de definitieve inrichting van de verdiepte ligging ruimte gemaakt moet worden. De aannemer begint hiermee aan de zuidkant. In 2024 gaan ze bezig met de noordkant van de verdiepte ligging.

Omleidingen

omleidingen worden aangegeven met borden. Verkeer vanuit de richting Julianaplein kan doorrijden naar de volgende afrit bij de Europaweg en vervolgens in de andere richting de ringweg nemen en afrit Helpman (36b) naar de Hereweg nemen.

vanuit de richting Drachten kan verkeer via de afrit Groningen-West naar Laan Corpus den Hoorn of doorrijden naar het Julianaplein richti de A28 en vervolgens afrit Groningen-Zuid (39) nemen. Ook kan men via de westelijke ringweg naar de Peizerweg (afrit 18) en via de Paterswoldseweg naar Groningen-Zuid (route 5).

Verkeer komend vanaf de A28 kan ook het beste afrit Groningen-Zuid (39) of afrit Groningen-Centrum (40) nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen