Werkzaamheden oostelijke ringweg halverwege; verschuiving rijbaan naar andere kant

Foto: De Redactie

De werkzaamheden aan de oostelijke ringweg (N46) vanwege onderhoud aan de weg zijn halverwege, meldt Groningen Bereikbaar. De werkzaamheden duren tot vrijdag 4 augustus.

In de afgelopen periode werd gewerkt aan de rijbaan tussen de afritten van Beijum naar Lewenborg. Vanaf vrijdagavond 21 juli verschuiven de werkzaamheden naar de andere kant, de noordzijde van de ringweg. Dit houdt in dat de toe- en afritten Kardinge (4) en Lewenborg (3) dicht zijn aan de zijde van de wijken zelf. Ook afrit 5 Beijum-Zuid is dicht, voor verkeer vanuit het zuiden.

Verkeer rijdt op dit deel van de oostelijke ringweg in beide richtingen over één rijstrook. Dit duurt tot donderdag 27 juli 19.00 uur.

Beijum – Boterdiep

In de periode van donderdagavond 27 juli tot vrijdag 4 augustus gaat de laatste fase in. Net als in fase 1 wordt dan gewerkt aan het deel tussen Beijum en knooppunt Boterdiep, maar dan aan de andere kant van Ring Oost. Dat betekent dat de toe- en afritten Beijum-Noord (6) en Beijum-Zuid (5) dicht zijn aan de kant van de wijk Beijum.

Afgesloten toe- en afritten

Tijdens de werkzaamheden is de oostelijke ringweg open, maar rijdt het verkeer over één rijstrook. Verder zijn er toe- en afritten afgesloten en wordt verkeer van en naar wijken zoals De Hunze, Beijum en Lewenborg omgeleid. De omleiding is vaak via de volgende beschikbare toe- en afrit.

Omdat er minder rijstroken open zijn en er omleidingen zijn moet het verkeer rekening houden met extra reistijd.

De provincie Groningen laat een nieuwe geluid reducerende asfaltlaag aanbrengen, viaductonderhoud uitvoeren, bomen snoeien en kolken schoonmaken zodat het regenwater goed kan wegstromen.

Lees ook: Waarom vinden de werkzaamheden aan zuidelijke en oostelijke ringweg tegelijk plaats?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen