Kinderen BSO De Wiardt gaan meer groente eten tijdens Gezonde Smikkelweken

jul 21 2023, 9:00 Nieuws
image001 6
BSO De Wiardt van kinderopvangorganisatie KidsFirst in Groningen doet mee aan de derde editie van Spoony’s Gezonde Smikkelweken, waarbij kinderen spelenderwijs meer groente eten.
Het gaat om het grootste nationale groenteprogramma voor kinderen. Tijdens deze weken ontdekken kinderen op een speelse manier gezonde en duurzame voeding, door middel van spelletjes, proeven en zelf koken, van courgettecake tot bietenpizza's.
Dit jaar is het aantal deelnemers meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Er doen 120 duizend kinderen doen mee. Het gaat om 1.100 buitenschoolse opvang-locaties (bso's), ruim 200 basisscholen en tien kinderdagverblijven.

Aftrap in Groningen

De kick-off van de Gezonde Smikkelweken vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie. Ook in Groningen, waar zo’n 56 locaties en dus zo’n 4.800 kinderen doen mee. De kick-off vindt plaats bij bso De Wiardt van kinderopvangorganisatie KidsFirst in de stad Groningen. Daar gaat Kinderburgemeester van Groningen Fatoumata met de kinderen een groentechallenge aan om de Gezonde Smikkelweken af te trappen.
Phaedra Mensen, oprichter van Spoony: "In Nederland eet 85% van de kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar te weinig groenten. Honger wordt sneller gestild met een ongezonde snack. Met als resultaat dat 1 op de 7 Nederlandse kinderen overgewicht heeft. Het is onze missie om alle kinderen gezond te leren eten. De Gezonde Smikkelweken is een middel om hen daarbij te helpen.”
Dit jaar doen voor het eerst alle provincies in Nederland mee.