Nieuwe oprit Laan Corpus den Hoorn en tijdelijke brug Noord-Willemskanaal open vanaf maandag

Foto: De Redactie

Voor verkeer is er vanaf maandag een nieuwe verkeerssituatie tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein. De nieuwe oprit voor verkeer vanaf de rotonde bij Laan Corpus den Hoorn richting het Julianaplein gaat open en de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal wordt in gebruik genomen.

Met de nieuwe situatie verdwijnt de tijdelijke superrotonde weer, meldt Aanpak Ring Zuid. De ringweg vanaf Drachten naar het Julianaplein is weer open en heeft een nieuwe aanblik gekregen.

Nieuw oprit Laan Corpus den Hoorn open

De nieuwe oprit bij Laan Corpus den Hoorn opent maandagochtend. Via deze oprit kan het autoverkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn direct de zuidelijke ringweg op richting Julianaplein. Verkeer hoeft dan niet meer via het Vrijheidsplein.

De nieuwe oprit wordt de eerste tijd ook gebruikt door het verkeer dat vanaf de westelijke ringweg naar het Julianaplein gaat. Daarbij dient het verkeer op de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark de binnenste baan aan te houden.

Ook de gebouwde tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal gaat maandagochtend open voor het verkeer, bij het ingaan van Zuidelijke ringweg grotendeels gestremd tot 9 mei. Deze brug is bedoeld voor het verkeer vanaf Hoogkerk naar het tijdelijke Julianaplein en het verkeer in omgekeerde richting.

Superrotonde verdwijnt

De ‘superrotonde’, waarbij het Vrijheidsplein en de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark aan elkaar gekoppeld waren tot een enorm grote rotonde verdwijnt weer. Deze zogeheten ovonde is met de opening van de nieuwe oprit bij Laan Corpus den Hoorn niet meer nodig. Verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Drachten kan via de zuidelijke rotonde direct naar de noordelijke rotonde, en daar de A7 richting Drachten nemen.

Nieuwe aanblik ringweg

Bij het de stad uitrijden vanaf het Julianaplein is te zien dat de weg al voor een deel een nieuwe aanblik heeft gekregen. Rechts langs de weg staan nieuwe (nog kleine) bomen en in de middenberm is een betonnen bak aangebracht waarin rozenstruiken komen. Ook staan er nieuwe lantaarnpalen.

Ook de rest van de zuidelijke ringweg krijgt de komende tijd stap voor stap deze weginrichting.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen