Zuidelijke ringweg grotendeels gestremd tot 9 mei

Foto: De Redactie

Maandag 28 maart start fase 5 van Operatie Julianaplein. Daarbij is een groot deel van de zuidelijke ringweg afgesloten tot 9 mei. Ondanks dat verkeersdrukte meeviel tijdens de eerste fases, wordt nu ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes verwacht, evenals op de wegen in en rond de stad.

Tijdens deze periode zijn vier van de zes richtingen op het Julianaplein afgesloten. Ook is de zuidelijke ringweg in beide richtingen dicht tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein. Verkeer kan nog wel vanaf de Europaweg naar de Hereweg, via een speciaal aangelegde verbinding over de ringweg.

Dat betekent dat autoverkeer niet vanaf Julianaplein richting Hoogezand kan. De oprit vanaf Eemspoort richting Hoogezand is wel open. De richtingen tussen Drachten en Hoogezand en tussen Assen en Hoogezand zijn afgesloten. Ook afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg) is dicht voor verkeer vanaf het Julianaplein.

Verkeer tussen Drachten en Assen kan wel weer gebruikmaken van het nieuw aangelegde Julianaplein. Ook de verbinding tussen de A28 en het centrum (via de Brailleweg) is open.

Aanvullende verkeersmaatregelen

De verwachting is dat het drukker gaat worden in Groningen-Zuid, vooral in de wijk Helpman. Daarom worden er aanvullende verkeersmaatregelen genomen. Zo worden de Helperzoomtunnel en de Goeman Borgesiuslaan in één richting afgesloten en wordt de zuidelijke ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein in beide richtingen gestremd.

In het weekend van 6 tot en met 9 mei is fase 6 en tevens de laatste fase. Het Julianaplein is dan helemaal dicht om het tijdelijke Julianaplein klaar te maken voor gebruik.

 

(Bron: Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen