Schrijfster Boekenweekgeschenk 2016, Esther Gerritsen in Groninger Forum in Groningen

Esther Gerritsen
Foto: Karoly Effenberger-TerVerzending/ Groninger Forum

Esther Gerritsen, Schrijfster van het Boekenweekgeschenk 2016 komt vrijdag 18 maart naar de Groninger Forum Bibliotheek in Groningen

De Boekenweek is dit jaar van 12 tot en met 20 maart. De Schrijfster van het Boekenweekgeschenk wordt vanaf 20.00 uur geïnterviewd door Louis Stiller.

Over Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 met de verhalenbundel ‘Bevoorrecht bewustzijn‘. Twee romans volgden: ‘Tussen Een Persoon‘ en ‘Normale dagen‘.

In 2008 verscheen haar alom geprezen ‘De kleine miezerige god‘. Haar laatste drie romans ‘Superduif‘ (2010), ‘Dorst‘ (2012) als ‘Roxy‘ (2014) werden genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

In 2014 werd haar de driejaarlijkse Frans Kellendonk-prijs toegekend. De jury vond: ‘Niet alleen in haar onderwerpkeuze, maar ook in haar stijlgevoel is Gerritsen een buitencategorie.’

Louis Stiller

Louis Stiller (1959) is publicist, beschouwer en ontdekkingsreiziger op een groot aantal verschillende terreinen: van stadsbomen tot smart media, van treinen tot schrijven.

Stiller schrijft voor dag- en weekbladen, schreef een kleine dertigtal boeken, variërend van reisgidsen en computerboeken tot ‘Stillers omgang‘ (De Prom, 2003), een essayistisch verslag van een wandeling langs de randen van de stad Amsterdam.

Stiller werkt veelal in de trein en reist op deze manier vrijwel dagelijks door Nederland en Vlaanderen.

Signeersessie

Na afloop van het interview houdt Esther een signeersessie. Boekhandel Van Der Velde is aanwezig met een boekenstand.

De aanvang is om 20.00 uur. Entree: € 7,50 (normaal), € 6,- (CJP, Student, 65+, Bibliotheekpas)

Locatie:
Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden