NK Wintertriatlon 2016 in Groningen

Foto: Jan Buurma

Het NK Wintertriatlon vindt zaterdag 5 maart plaats op en rond het sportcentrum van Kardinge en maakt deel uit van het Nederlandse Triatlon Bond (NTB) Wintercircuit.

In alle leeftijdscategorieën – overall, jeugd, junioren, neosenioren en masters – wordt gestreden om de nationale titels. De onderdelen van de wintertriatlon zijn hardlopen, fietsen en schaatsen.

De wisselzone is bij de opgang naar Kardinge, waar de deelnemer zijn fiets kan plaatsen en tijdens de wedstrijd kan wisselen van het hardlopen naar het fietsen.

De jeugdserie start om 12.10 uur, de Sprint Wintertriatlon voor alle categorieën, individueel en estafette is om 12.15 uur, de kindserie – individueel en estafette – is om 12.20 uur en de Kwart Wintertriatlon -individueel en estafette – om 13.00 uur.

Helmplicht bij fiets- en schaatsonderdeel

De Nederlandse Triathlon Bond heeft de helmplicht ingevoerd voor het schaatsonderdeel van de Wintertriatlon vanaf 2016. Voor de Wintertriatlon Groningen betekent dit dat deelnemers verplicht zijn een helm te dragen tijdens het fiets- en schaatsonderdeel, meldt de organisatie.

Er is geen duidelijke specificatie gegeven waaraan de helm moet voldoen, waardoor deelnemers ook mogen schaatsen met een fietshelm. De enige uitzondering is de tijdrithelm, want daarmee mag niet geschaatst worden. Deelnemers die met een tijdrithelm fietsen, moeten voor het schaatsonderdeel een tweede helm meenemen.

Voor meer informatie: www.wintertriathlongroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden