Jacques Wallage nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Groninger Museum

Start van de wandeling.
Start van de wandeling.
Foto: De Redactie

Oud-burgemeester Jacques Wallage is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Groninger Museum

Wallage volgt Johan Remkes op, die na Jna zeseneenhalf jaar afscheid heeft genomen van de Raad van Toezicht.

“Met de toetreding van Wallage heeft de Raad van Toezicht opnieuw een voorzitter met een rijke politieke en bestuurlijke loopbaan; hij heeft een brede belangstelling voor kunst en cultuur”, aldus het Groninger Museum. Andreas Blühm, algemeen directeur van het Groninger Museum: ‘Jacques Wallage is een uitstekende keuze onder andere vanwege zijn bestuurlijke en politieke ervaring. Ook zijn sterke regionale en landelijke netwerk is voor het Groninger Museum bijzonder waardevol.’

Wallage was onder andere gemeenteraadslid en wethouder in Groningen. Op 1 oktober 1998 werd hij burgemeester van Groningen, een functie die hij ruim 10 jaar vervulde.Van 2009 tot 2017 was hij voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur.
Jacques Wallage is gasthoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de cultuursector vervulde hij onder andere het voorzitterschap van de H.N. Werkmanstichting, de raad van toezicht van de Nationale Reisopera en het Cultuur Participatiefonds.

De directie is onder toezicht van Remkes uitgebreid met een zakelijk directeur, Esther Moesker. Met de benoeming van Jacques Wallage is de Raad van Toezicht compleet en bestaat uit zeven personen, te weten Cathy Jager, Agnes Koops, Sander Prinsen, Elmer Sterken, Nathalie de Vries en Charlotte Wekker.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen