539 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 539 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 203 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (63), Westerkwartier (57), Midden-Groningen (54), Eemsdelta (41), Oldambt (36), Westerwolde en Veendam (24), Stadskanaal (13), en Pekela (12). Ook zijn er twaalf besmettingen waarvan de woongemeente onbekend is.

Eén persoon uit de gemeente Het Hogeland is overleden gemeld bij het RIVM. Twee personen uit de gemeente Het Hogeland zijn opgenomen in het ziekenhuis, evenals als iemand uit Groningen en Stadskanaal.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 22.193 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn 130 meer dan zaterdag.

Het gemiddelde over zeven dagen loopt ook verder op. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld dagelijks 22.506 besmettingen vastgesteld.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 2.642 coronapatiënten, van wie 551 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het afgelopen etmaal werden 45 sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het staat echter niet vast of die mensen ook echt in die 24 uur zijn overleden of dat het overlijden later is geregistreerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen