In jaar tijd 246 woningen verduurzaamd in Paddepoel

Foto: Lefier

In een jaar tijd heeft woningcorporatie 246 woningen in de wijk Paddepoel laten verduurzamen naar energielabel A. Deze week hebben de laatste bewoners hun gerenoveerde woning in gebruik genomen.

Het gaat om eengezinswoningen uit de jaren ’60 tussen de Watermanstraat, de Grote Beerstraat, de Noorderkroonstraat en de Ossehoederstraat. Alle woningen zijn voorzien van dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, mechanische ventilatie en kunststof kozijnen en deuren. De ingrepen zorgen voor minder tocht-, vocht en schimmelklachten. Verder hebben alle woningen nieuwe dakpannen gekregen en is de aanwezige aardbevingsschade ook meteen hersteld.

De renovatie was volgens Lefier een uitdaging voor alle partijen, zeker omdat bij de werkzaamheden extra rekening moest worden gehouden met coronamaatregelen.

“We willen tempo maken met de verduurzaming van woningen, zodat in 2050 onze woningvoorraad CO2-neutraal is”, aldus Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier. “Samen met Dura Vermeer is het gelukt om in ongeveer een jaar tijd een flink aantal woningen in Paddepoel naar label A te brengen”.

De bewoners hebben dankzij de renovatie meer wooncomfort en een lager energieverbruik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen