Zeer lage schooluitval bij Alfa-college

Foto: Communicatie Alfa-college

Het aantal ongediplomeerde schoolverlaters bij het Alfa-college is opnieuw gedaald het afgelopen jaar gedaald. Minister Bussemaker feliciteert het Alfa-college met het verder terugdringen van het aantal voortijdig schoolverlaters met 17,8% ten opzichte van het jaar daarvoor.

De verzuimaanpak, studiebegeleiding en ook samenwerking in de regio dragen bij aan de lage uitval in het Noorden.

Maandagochtend belde minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om het Alfa-college te feliciteren met de goede resultaten om schooluitval tegen te gaan. “Ze heeft waardering voor onze aanpak en complimenteert het Noorden met de goede resultaten”, aldus Christien de Graaff, lid College van Bestuur van het Alfa-college.

“We zijn hier natuurlijk erg trots op. Het is voor onze studenten zo belangrijk om een diploma te halen. Wij steunen de minister in haar doelstelling om de schooluitval nog verder te verlagen”.

Verzuimaanpak

“Wij merken dat onze verzuimaanpak werkt. We houden de aan- en afwezigheid van onze studenten goed in de gaten. Elke student heeft een studiecoach. Als er sprake is van verzuim, gaat de studiecoach in gesprek met de student. Bij studieproblemen krijgt de student professionele ondersteuning”.

Gezamenlijke aanpak

Daarnaast is de gezamenlijke aanpak in het Noorden erg belangrijk; de mbo-instellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties werken samen. Het aanbieden van praktijkgericht en aantrekkelijk onderwijs zorgt ervoor dat de jongeren onderwijs volgen. Zo zijn er mooie leerwerktrajecten waar studenten een startkwalificatie behalen. We laten de student niet ‘los’!”

Ambitieus

Met een groeiend studentenaantal wordt het steeds moeilijker om het schooluitvalpercentage te verlagen. De Graaff: “Maar we blijven ambitieus want we weten hoe belangrijk het is dat jongeren een diploma halen. We gaan nog meer inzetten op onder meer verzuimbegeleiding.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden