218 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 218 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. Ook werden twee sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Deze personen kwamen uit de gemeenten Eemsdelta en Groningen.

In de gemeente Groningen werden 73 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (29), Het Hogeland (28), Eemsdelta (22), Midden-Groningen (18), Stadskanaal (16), Westerwolde (13), Oldambt (12), Veendam (4) en Pekela (2). Ook is van één positieve test de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werd één persoon uit de gemeente Stadskanaal opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames verdubbeld

Het aantal coronapatiënten dat momenteel in een ziekenhuis in Noord-Nederland is opgenomen, is bijna verdubbeld ten opzichte van vorige week. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN) dinsdag. In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 37 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat zijn er 18 meer dan vorige week dinsdag. Daarvan liggen 7 patiënten op een intensive care-afdeling, twee minder ten opzichte van vorige week. In de drie noordelijke provincies zijn samen 126 patiënten opgenomen waarvan 24 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM 11.352 nieuwe coronabesmettingen. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen steeg tot 1.647. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de ic’s liggen 319 coronapatiënten. Bij het RIVM werden landelijk 29 overlijdens gemeld door corona.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 1.470 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 390 meer positieve tests dan de week ervoor toen 1.074 positieve tests werden gemeld. Er werden geen Covid-sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

In de afgelopen week registreerde het RIVM landelijk opnieuw fors meer positieve coronatests en ziekenhuisopnames. In de afgelopen week zijn er 45 procent meer personen met een positieve coronatest gemeld dan in de week ervoor”, aldus het RIVM. Het gaat om 76.790 nieuwe positieve tests in de afgelopen week. Een week eerder werden nog 53.979 besmettingen gemeld.

In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen. In de leeftijdsgroep 30-39 jaar was het aantal meldingen het hoogst. Ruim 417.911 mensen lieten zich testen bij de GGD, 45 procent meer dan vorige week.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg in vergelijking met de week ervoor van 960 naar 1.137 personen. Er werden 204 patiënten met COVID-19 opgenomen op de intensive care, dat zijn 58 nieuwe patiënten meer dan in de week ervoor (+40%).

In de afgelopen week werden 102 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is bijna gelijk gebleven, van 1,20 naar 1,19. (gebaseerd op 25 oktober). Het getal wordt altijd achteraf berekend. Een ‘R’-getal van 1,19 betekent dat 100 besmette Nederlanders, samen 119 anderen besmetten met corona, en het virus zich dus verder verspreid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden