230 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 230 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 97 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (51), Het Hogeland (24), Eemsdelta (16), Midden-Groningen (14), Stadskanaal en Oldambt (7), Veendam (6), Westerwolde (4) en Pekela (2). Van twee besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 10.272 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat is voor het eerst sinds 18 juli dit jaar dat het RIVM ruim 10.000 nieuwe coronagevallen meldt. Dat zijn er 1.102 meer positieve tests dan woensdag. Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week.

In de afgelopen week werden er 58.375 positieve testuitslagen geregistreerd bij het RIVM. Dat komt neer op bijna 8.400 nieuwe positieve tests per dag.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 1.327 coronapatiënten, 17 meer dan woensdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares klom het aantal coronapatiënten met 23 tot 273, het hoogste aantal sinds 11 juni. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1054 coronapatiënten, 6 minder dan een dag eerder.

Bij het RIVM werden 24 corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms duurt het een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Groningen nóg rood op Europese coronakaart, acht provincies naar donkerrood

De provincie Groningen is nog rood geworden op de Europese coronakaart, evenals Noord-Holland, Noord-Brabant en Drenthe.

In acht provincies in Nederland is het aantal besmettingen zo hard gestegen dat ze donkerrood zijn geworden op de Europese kaart van coronagevallen. Dat betekent dat voor de provincies Limburg, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Utrecht, Zuid-Holland, Friesland en Flevoland het hoogste waarschuwingsniveau geldt.

Het ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), publiceert de coronakaart elke donderdag. De dienst kijkt naar het aantal en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De Europese coronakaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood. Landen kunnen op basis van de kaart besluiten om de regels voor reizigers uit andere landen aan te scherpen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden