82 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 82 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag. Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal werd opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 38 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (14), Westerkwartier (11), Westerwolde (4), Oldambt en Veendam (3), Eemsdelta, Pekela en Het Hogeland. In Stadskanaal werden geen besmettingen geregistreerd. Ook zijn er drie besmettingen waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 3.703 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 17 minder dan zaterdag. Gemiddeld werden afgelopen week 3377 besmettingen vastgesteld.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 533 coronapatiënten, van wie 142 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen nu 411 patiënten.

Bij het RIVM werden zes overleden covid-patiënten gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden