OBS de Pendinghe eerste B-Fit school in de stad Groningen

Foto: Communicatie Huis voor de Sport Groningen

OBS de Pendinghe is de eerste school in Groningen, die met B-Fit van start gaat. Op maandag 8 februari vindt om 13.30 uur de officiële kick off plaats in de Vensterschool in de wijk Selwerd.

B-Fit

Werken aan een gezonde en actieve leefstijl gebeurt met B-Fit. Scholen zetten zich met behulp van lokale sportaanbieders in voor een gezonde en actieve leefstijl.

B-Fit is een meerjarig, preventief actieprogramma, dat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier laat kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding.

Het doel is laten zien dat sporten en bewegen niet alleen goed is, maar vooral ook leuk is om te doen. Dit gebeurt door middel van een afwisselend programma, bestaande uit pauze- en naschoolse activiteiten, clinics gegeven door verenigingen of beweegoefeningen tijdens de les. Ook is er een lespakket beschikbaar over gezonde voeding en bewegen.

Lokale samenwerking

Binnen B-Fit is een lokale projectgroep actief, die met behulp van een B-Fit coach van Huis voor de Sport Groningen, een gezonde leefstijl promoot. De projectgroep van B-Fit de Pendinghe bestaat uit vertegenwoordigers van de school, lokale sportaanbieders, JOGG, Huis voor de Sport Groningen en de gemeente.

Sportimpuls

Mede dankzij de Sportimpuls kan B-Fit op OBS de Pendinghe van start gaan. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaan

De Pendinghe

De Pendinghe is een openbare basisschool voor leerlingen van 4 tot 12 jaar en onderdeel van 1 van de Groninger Vensterscholen.

Naast OBS de Pendinghe zijn in de provincie Groningen nog 13 B-Fit scholen, die werken aan een gezonde en actieve leefstijl van haar leerlingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden