Dansschoolleraar Khalid A. veroordeeld tot 7 jaar cel voor misbruik dansschoolleerlingen

Foto: De Redactie

De 38-jarige dansschooleigenaar Khalid A. is tot 7 jaar de cel veroordeeld voor het misbruiken van een aantal van zijn leerlingen. Daarnaast krijgt de man een beroepsverbod van vijf jaar tot vijf jaar na het ondergaan van de straf. Dat heeft de rechtbank bekendgemaakt.

De rechtbank acht het bewezen, dat hij zich schuldig maakte aan aanrandingen, verkrachting en poging daartoe van dertien jonge leden van de toenmalige dansschool.

Dertien slachtoffers, allen op één na minderjarig, deden aangiftes bij de politie, waarna een onderzoek werd gestart. Khalid A. was oprichter en eigenaar van dansschool Groningen Dance Center. Het misbruik vond plaats tussen 2015 en vorig jaar.

De man hield de meeste slachtoffers voor dat zij met hem moesten stretchen of massages moesten ondergaan om beter te kunnen dansen of lichamelijke problemen te verhelpen. De slachtoffers werden daarbij in een houding gebracht waarin zij zich nog maar moeilijk konden verweren. A. zou tijdens deze oefeningen zou A. vaak een broek hebben gedragen met een gat in het kruis. A. maakte misbruik van zijn machtspositie, aldus de rechtbank.

Dat het misbruik jarenlang duurde en pas stopte toen de slachtoffers naar de politie stapten, rekent de rechtbank A. zwaar aan. De kans op herhaling is dan ook groot, zo oordeelt de rechtbank.

A. ontkende tijdens de rechtszaak alle aantijgingen, op één na. Daarin gaf hij toe dat het seks heeft gehad met een leerling, maar dat dat op vrijwillige basis was. Volgens A. waren ze verliefd op elkaar. De rest van de aangiftes hebben volgens hem nooit plaatsgevonden.

De rechtbank heeft vrijwel alle vorderingen tot schadevergoeding toegewezen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden