58 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 58 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 29 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (10), Westerwolde (7), Stadskanaal (3), Het Hogeland, Midden-Groningen en Oldambt (2), Eemsdelta en Veendam (1). In Pekela en Oldambt werden geen besmettingen geregistreerd. Ook is er één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk registreerde het RIVM 2.501 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 370 meer dan gisteren. Het gemiddeld stijgt licht in de afgelopen 7 dagen (2.556). Bij het RIVM werden acht nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 678 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 215 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 521 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 31 minder positieve tests dan de week ervoor toen 552 positieve tests werden gemeld. Er werden geen Covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk is het aantal nieuwe positieve coronatesten gestabiliseerd, meldt het RIVM. In de afgelopen week kregen 17.890 personen een positieve coronatest uitslag. In de week ervoor waren dit 17.575. Dat blijkt dinsdag uit de wekelijkse rapportage van het RIVM.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde eveneens van 428 naar 388. Daarvan zijn er 88 nieuwe opnames op de intensive cares. In de afgelopen week werden ook 38 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal (R) kwam in de week van 23 augustus uit op een gemiddelde waarde onder de 1, namelijk 0,98. een week eerder werd 1.01 als R-waarde gemeld.

Driekwart van de mensen van wie de vermoedelijke plek bekend is waar ze het virus opliepen, raakte thuis besmet of tijdens een bezoek in de thuissituatie. Nu de scholen in het hele land weer open zijn na de zomervakantie, stijgt hun aandeel in de besmettingen ook weer. Een op de acht van de herleide coronabesmettingen (12,5 procent) gebeurde op school of op de kinderopvang. Overigens is in de meeste gevallen niet bekend waar iemand het virus opliep.

Van de mensen die afgelopen week positief testten, was 13,9 procent in de twee weken daarvoor in het buitenland geweest. Vooral in Turkije liepen relatief veel mensen het virus vermoedelijk op: 659 mensen die positief testten waren daar geweest. Dat is ruim een kwart van het totaal. Na Turkije volgen Marokko, Duitsland en Spanje.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden