Twijfel je over welke cursus te kiezen bij VRIJDAG? Probeer één gratis les tijdens de probeerweek

Foto: © Mariska de Groot

Bij Vrijdag kan iedereen kunst maken: vanaf 6 maanden tot 100 jaar. Iedereen kan beginnen met of zonder ervaring met muziekles, in een muziekgroep, met eencursus theater, musical, cabaret of deelnemen aan workshops beeldende kunst (van portretschilderen en fotografie tot houtbewerking en etsen). Geïnteresseerden kunnen in de week van 13 tot en met 17 september gratis een cursus uitproberen.

Er zijn 229 cursussen, lessen en workshops om uit te kiezen. “We begrijpen dat dit misschien keuzestress oplevert” en daarom kunnen geïnteresseerden gratis een cursus uitproberen. Aanmelden kan via bijvrijdag.nl/probeerweek.

Nieuwe cursussen

Onder begeleiding van kunstenaar-docenten en bandcoaches worden cursisten uitgedaagd om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. In het aanbod van VRIJDAG zijn cursussen van 8 tot 33 weken en ook korte, intensieve workshops te vinden. Een groot aantal cursussen worden jaarlijks aangeboden en er zijn 15 nieuwe programma’s toegevoegd aan het aanbod.

Zo is er dit jaar voor het eerst een Vrije Inloop voor volwassenen waarbij je op vrijdagavond naar binnen kunt lopen aan de Walstraat 34 en je verrast wordt door een wekelijks wisselend programma. In de cursus Up-, re- en downcyclen leren zowel beginnende als gevorderde naaiers hoe je bestaande kleding of stoffen opnieuw ontwerpt, vermaakt, verandert of hergebruikt.

De Vrije Muzikanten is één van de nieuwe muziekgroepen voor kinderen en jongeren. Met een vaste backline en twee muziekdocenten is er volop ruimte om te experimenteren, improviseren, verschillende instrumenten uit te proberen en vooral veel plezier te beleven met muziek. Er is geen ervaring vereist om direct te beginnen met samen muziek maken. In de nieuwe percussiegroep Tik ‘m aan trommelen ze op alles wat los en vast zit; verschillende percussie-instrumenten, maar ook alledaagse gebruiksvoorwerpen en je eigen lichaam wordt als muziekinstrument gebruikt.

De Speelruimte voor baby’s en peuters nodigt kinderen uit tot zintuiglijk en fantasievol spel. Theaterlessen zijn er voor alle leeftijden, zo zijn er introductiecursus voor zowel 4-jarigen als senioren en kan men onder andere kiezen voor cabaret, musical, theater of een online cursus ZOOM-theater.

Inschrijving

Het volledige cursusprogramma de mogelijkheid tot inschrijven staat op bijvrijdag.nl. Voor kinderen en jongeren met een Stadjerspas wordt het lesgeld tot 450 euro vergoed door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Studenten (t/m 27 jaar) krijgen 10 procent korting. Inschrijven voor een proefles kan via: bijvrijdag.nl/probeerweek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden