Burgemeester verwelkomt (internationale) studenten met vijf ontdekkingstrails

Foto: Marketing Groningen

De stad Groningen heette woensdag haar (internationale) studenten welkom. Daarvoor gaf burgemeester Koen Schuiling woensdag het symbolische startschot voor vijf nieuwe ontdekkingstrails in de stad bij de boog aan de voet van de Werkmanbrug.

De trails zijn bedoeld om de studenten wegwijs te maken in het Groningse studentenleven. De trails gidsen de studenten langs allerlei leuke en interessante hotspots die ze tijdens het studentenleven in Groningen niet mogen missen.

De trails, ook wel gezamenlijk de ‘Portal Groningen’ genoemd, zijn onderdeel van de Welkom campagne die studenten weer welkom heet in de stad na een onzekere periode van corona maatregelen en online colleges. De afgelopen anderhalf jaar waren een uitdaging. Lege straten zonder studenten en stadjers, gesloten horeca en winkels. Maar Groningen herpakt zich snel. Kop d’r veur. Nu is het moment gekomen om weer steeds meer te ontdekken wat Groningen te bieden heeft, op een veilige en kleinschalige manier. Dat kan met de trails die zijn gericht op internationale studenten, maar uiteraard kan iedere student meedoen.

Naast de trails versieren vlaggen, banieren en tijdelijke ‘graffiti-tapijten’ met welkomstberichten de binnenstad. Plus, op het fietspad van het Zuiderdiep zijn straks enorme graffiti’s te lezen met teksten (MIJN VERHAAL – MY STORY, MIJN STAD – MY CITY, MIJN TOEKOMST – MY FUTURE). Dit symboliseert het feit dat iedereen die naar Groningen komt een Groninger wordt, zijn verhaal meeneemt, maar ook hier een toekomst heeft. De poort en de (kunst)objecten zijn gemaakt door Moshpit of Creation (de poort, Zuiderdiep-graffiti, tijdelijke graffiti-tapijten in de binnenstad) en VAAF (de kunstobjecten naast Academiegebouw, Harmonie en de trap van de Euroborg).

Portal Groningen

De vijf starten allemaal op de brug, de zogenaamde ‘Portal Groningen’, ofwel de poort bij het Groninger Museum. “If you pass through it, no matter where you come from, you’re a Groninger now”. Elke trail heeft een eigen thema; student life, international, green, digital en culture. Studenten komen met het volgen van de trails langs typische studenten plekken zoals de Aclo en het International Welcome Centre, maar ook langs hippe en duurzame kledingzaken, leuke cafés en culturele plekken. Er is zelfs een trail die de studenten kennis laat maken met handige online hotspots. Onderweg komen ze langs leuke selfiespots en (tijdelijke) street art. Studenten die daarvan een leuke foto op hun social kanalen delen met de hashtag #happyingroningen kunnen op die manier meedoen aan een winactie.

De trails om Groningen te leren kennen zijn te vinden op o.a. www.groningenlife.nl. Hier staat ook de informatie over de winactie.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden