78 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 78 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 32 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (10), Westerwolde (7), Stadskanaal, Veendam (6), Midden-Groningen (5), Oldambt en Westerkwartier (4), Eemsdelta (3), Pekela (1).

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopname en sterfgevallen gemeld vanuit de gemeente Westerkwartier.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 14 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Daarvan liggen 5 op een intensive care. Donderdag werden op beide afdelingen één patiënt minder behandeld. In Noord-Nederland lagen 38 patiënten, van wie 16 op de IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 2.250 mensen. Dat zijn 258 minder besmettingen dan donderdag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2385 positieve tests per dag geregistreerd.

Bij het RIVM werden zes overleden covid-patiënten gemeld.

Er liggen 667 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 215 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat is het laagst aantal van de laatste twee weken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden