Heerlijk buitenweer met hogere temperaturen komende dagen

Foto: Phfilipposarc via Pixabay

Deze woensdag wordt eindelijk een vriendelijke zomerdag. Het wordt heerlijk buitenweer met hogere temperaturen.

Regelmatig laat de zon zich zien en soms is het wisselend bewolkt. Deze bewolking kan volgens Weeronline meer voorkomen in het noorden, op de Wadden en in het zuiden in de provincie Limburg.

Morgenmiddag is er een mix van wolken en zon. Vooral in het noorden kan een enkele stapelwolk uitgroeien tot een lichte bui, maar op de meeste plekken in het land blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit tussen 21-22 graden in de kustgebieden en 24-25 graden in het zuidoosten van het land. De wind is zwak tot matig en waait uit het (zuid)westen.

Donderdag laat de zon zich veel zien en is een afwisseling met wolkenvelden en zonnige perioden. De temperatuur doet er deze dag nog een schepje boven op. De zuidwestenwind is matig en Het wordt 22 graden op de Wadden, 25 graden in de Randstad, Zwolle en Groningen en 27 graden in het zuiden en oosten van het land Eindhoven, Maastricht en Winterswijk.

Ook vrijdag wordt waarschijnlijk nog een droge dag, maar is er wat meer bewolking dan donderdag. Daardoor komt de temperatuur iets lager uit. Het wordt 21 graden op Texel tot lokaal nog ruim 25 graden in het oosten en zuidoosten van het land.

Zaterdag lijkt een droge dag te worden, maar de buienkans neemt het weekend wel iets toe.

In het weekend is op beide dagen de zon te zien maar neemt de kans op een bui iets toe. De middagtemperatuur varieert van 20-21 graden aan de Noordzeekust tot lokaal 25 graden in Limburg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden