Afrit Haren richting Groningen afgesloten dit weekend

Foto: Google Maps

De afrit (38) bij Haren op de A28 richting Groningen is in het weekend van 30 juli tot en met 1 augustus afgesloten. Ook is een rijbaan dicht voor verkeer richting Groningen.

De afsluiting komt door werkzaamheden vanwege het plaatsen van een faunaduiker. Deze faunaduiker, een soort tunnel voor kleine dieren, zoals de otter, komt ten zuiden van Haren, ter hoogte van de afslag Haren en parkeerplaats De Witte Molen.

Omleidingen

Verkeer dat vanuit de richting Assen komt en naar Haren moet, wordt geadviseerd om bij afrit Eelde (37) de A28 te verlaten. Zo kan het verkeer via Glimmen naar Haren rijden. Verder gaat de omleiding via de afrit Groningen-Zuid (39) om dan naar Haren te rijden.

P+R Haren is tijdens deze weekenden niet of minder goed bereikbaar. Buslijnen 5 en 312 vanuit Annen/Gieten stoppen in het weekend van 30 juli tot 2 augustus niet bij P+R Haren, maar rijden door over de A28 richting Groningen. Tussen Groningen en P+R Haren rijdt een pendeldienst, buslijn 5 vanuit Groningen. Deze bus keert bij P+R Haren.

Lees ook: Smallere rijbanen op A28 bij Haren en afrit drie weekenden dicht

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen