155 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 155 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 69 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (19), Het Hogeland (17), Eemsdelta (13), Stadskanaal (9), Midden-Groningen (7), Veendam (6), Westerwolde (6), Oldambt(4) en Pekela (2). Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Groningen is met corona opgenomen in het ziekenhuis.

Woensdag werden 44 nieuwe besmettingen gemeld, maar toen was er sprake van een storing.

Toename aantal ziekenhuisopnames

Het aantal COVID-19 patiënten dat in de noordelijke ziekenhuizen is opgenomen is toegenomen met zes patiënten. Donderdagochtend lagen 23 patiënten met een bewezen coronabesmetting. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland donderdag. Van deze patiënten liggen acht patiënten op de IC.

Een week geleden lagen achttien coronapatiënten in de Groninger ziekenhuizen, waarvan 1 patiënt was opgenomen op de IC.

In de drie noordelijke provincies lagen donderdagochtend 49 patiënten in het ziekenhuis, waarvan 12 op een IC-bed.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 4.506 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 1.032 meer dan woensdag. De toename was te verwachten, omdat de GGD woensdag een storing had, waardoor niet alle meldingen van positieve coronatests goed werden geregistreerd. De ontbrekende meldingen zouden vandaag worden toegevoegd.

In de ziekenhuizen steeg het aantal coronapatiënten. In totaal liggen er nu 648 mensen in de ziekenhuizen vanwege Covid-19, van wie 177 op de IC. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden drie corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 4 doden per dag, tegen 2 doden per dag een week eerder.

Het is onbekend in hoeverre de DDoS-aanvallen waar GGD-sites de laatste d

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen