Camping de Heemtuin in Muntendam ontvangt vrijdag eerste gasten

Foto: Camping de Heemtuin

Minicamping de Heemtuin in Muntendam opent vrijdag 30 juli voor gasten. De camping is kleinschalig van opzet en gelegen op het prachtige terrein van de Heemtuin, met uitzicht op natuurgebied tussen de Venen.

Gasten kunnen gebruik maken van het paviljoen, het Mammoetpad en eindeloos wandelen of spelen in de natuur. Er zijn een aantal ingerichte tenten en er zijn open plekken voor mensen die met een eigen tent willen kamperen.

Een camping voor iedereen

De camping wordt, evenals de Heemtuin zelf, beheerd door de stichting WerkPro. Alle werkzaamheden op de camping worden onder begeleiding uitgevoerd door mensen die ondersteuning nodig hebben bij het opdoen van werkervaring, een voortraject naar regulier werk doorlopen, een dagbestedingsplek hebben of vrijwilligerswerk doen.

Op de camping wordt ook plaats gemaakt voor gasten die zelf geen mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan. Een aantal keren per seizoen worden tenten gratis ter beschikking gesteld aan mensen die het niet kunnen betalen. Reguliere gasten van de camping en de Heemtuin kunnen een donatie doen om dit mogelijk te maken. Bij het proefkamperen komende week worden 3 tenten beschikbaar gesteld aan gezinnen uit de omgeving.

Muntendam in de hoofdrol

In plaats van genummerde campingplekken, heeft het team van de camping de Heemtuin ervoor gekozen te werken met namen. Daarbij heeft het team zich laten inspireren door de lange geschiedenis van Muntendam en de Heemtuin. Zo tref je op de camping namen als: ’t Loug, de Schaive Klabbe, Heidebezem, Eide en Sinaasappelvrouwtje.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen