Smallere rijbanen op A28 bij Haren en afrit drie weekenden dicht

Foto: Google Maps

De rijbanen op de A28 ter hoogte van Haren zijn sinds vrijdag versmald. Ook de maximumsnelheid is verlaagd naar 70 kilometer per uur. Tot maandag 9 augustus wordt gewerkt bij de A28 vanwege de plaatsing van een faunaduiker.

Ook is de afrit 38 bij Haren in de weekenden 9 tot en met 11 juli en 30 tot en met 1 augustus afgesloten voor verkeer vanuit de richting Assen. Ook is dan een rijbaan dicht voor verkeer richting Groningen.

De toerit bij Haren naar de A28 richting Assen is dicht van 6 tot en met 8 augustus.

Omleidingen

Verkeer dat vanuit de richting Assen komt en naar Haren moet, wordt de twee weekenden geadviseerd om via de afrit Eelde (37) te rijden en dan via Glimmen naar Haren rijden. Verder wordt het verkeer omgeleid via de afrit Groningen-Zuid (39) om naar Haren te rijden. In het laatste weekend wordt verkeer uit Haren richting Assen omgeleid naar de toerit van de A28 bij Eelde.

P+R Haren

P+R Haren is tijdens deze weekenden niet of minder goed bereikbaar. Buslijnen 5 en 312 vanuit Annen/Gieten stoppen in de weekenden 9 tot 12 juli en van 30 juli tot 2 augustus niet bij P+R Haren, maar rijden door over de A28 richting Groningen.

In het weekend van 6 tot 9 augustus stoppen deze buslijnen 5 en 312 vanuit Groningen ook niet bij P+R Haren, maar rijden door over de A28 richting Annen/Gieten.

Tijdens de drie weekenden rijdt er tussen Groningen en P+R Haren een pendeldienst. Deze bus vanuit Groningen (lijn 5) keert dus bij P+R Haren.

Werkzaamheden

De werkzaamheden en omleidingen komen door de aanleg van een faunaduiker ten zuiden van Haren, ter hoogte van de afslag Haren en parkeerplaats De Witte Molen. Een faunaduiker is een soort tunnel voor kleine dieren, zoals de otter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen