Nationale Voorleesdagen: Voorlezen en ontbijten tussen de koeien bij SKSG

Foto: Marketing & Communicatie SKSG

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 27 januari tot en met 6 februari, staat het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’, van Marjet Huiberts centraal. Dit boek wordt voorgelezen op de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bij gastouders van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG).

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het promoten van voorlezen aan jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar.

Voorlezen tussen de koeien en geiten

Woensdag 27 januari 2016 is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Traditiegetrouw vindt op de SKSG-locaties een voorleesontbijt plaats. Enno van der Werff, Algemeen Directeur SKSG, gaat voorlezen op boerderij de Blakervelderhoeve in Roden aan SKSG kinderen van SKSG Bubbel en SKSG Vlindertuin.

De peuters krijgen tijdens het voorlezen en tussen de boerderijdieren een door de Jumbo beschikbaar gesteld ontbijtje.

Veel bekende Nederlanders lezen voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Bij SKSG Klavertje 6 komt Ton Schroor, Wethouder van onderwijs, voorlezen.

Boerderijpakket voor locaties

Iedere locatie heeft naast het boek ‘We hebben er een geitje bij’ een boerderijpakket ontvangen om het thema voor de kinderen extra aantrekkelijk te maken. Ouders ontvangen voorleestips hoe ze op een aantrekkelijke manier kunnen voorlezen aan hun kinderen.

Enno van der Werff: “Vanzelfsprekend doet SKSG ook dit jaar weer mee aan de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen prikkelt de fantasie van kinderen en stimuleert de taal- en spraakontwikkeling. Én, ze vinden het allemaal hartstikke leuk!”

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier.

De Nationale Voorleesdagen zijn er speciaal voor baby’s, peuters en kleuters met als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden