Zomervakantie regio noord start met typisch ‘Nederlands zomerweer’

Foto: Publiek Domein

De zomervakantie in regio noord start met typisch Nederlands zomerweer. Dat betekent zonnige perioden, maar ook een paar buien volgens Weeronline. Ook is het niet al te warm en koud.

Het weerbeeld voor de eerste week is een mix van wolken, zon en enkele buien. Een groot deel van de tijd is het droog met zonnige perioden. De temperaturen liggen rond de 21 graden aan de kust en 22 tot 24 graden in het binnenland.

Zaterdag is het overwegend zonnig, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe. Het zuiden en midden van het land kunnen buien verwachten met lokaal onweer. De temperatuur ligt tussen de 19 en 23 graden. Ook zaterdagavond is er kans op regen.

Zondag vertoont een zelfde weerbeeld als zaterdag. Eerst zonnig en in de loop van de middag neemt de buienkans toe. De meeste kans daarop is dan voor de oostelijke helft van het land. Het wordt ongeveer 22 graden.

Na het weekend is het op maandag regionaal zomers warm met in het oosten van het land 24-25 graden. In het westen wordt het 22-23 graden. Er zijn zonnige perioden, maar ook wolkenvelden en vanuit het zuidwesten trekken buien over het land met kans op onweer.

De dagen daarna blijft het wat wisselvallig weer en is er dagelijks kans op enkele buien. Later in de week kan de zon vaker schijnen en neemt de kans op buien af. De temperatuur stijgt dan naar 20 tot 25 graden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden