56 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 56 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 52 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (2), Westerkwartier (1) en één besmetting, waarvan de gemeente niet bekend is. In de overige gemeenten werden geen nieuwe positieve coronatesten geregistreerd.

Het aantal besmettingen is fors hoger, dan het gemiddelde van 18 in de afgelopen dagen zeven dagen.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Het RIVM heeft zaterdag 1146 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Het is de eerste keer in ruim twee weken tijd dat het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen boven de 1000 ligt. Op 17 juni werden 1061 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal positieve tests ligt ruim tweemaal zo hoog als vorige week zaterdag, toen het RIVM 556 positieve tests meldde.

Het is de vierde opeenvolgende dag dat het aantal besmettingen stijgt. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 740 positieve tests per dag geregistreerd. Ook werd één sterfgeval gemeld.

In de ziekenhuizen liggen nu 230 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 102 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden