92 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 92 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 38 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (14), Het Hogeland (12), Midden-Groningen (6), Oldambt en Westerwolde (5), Eemsdelta en Veendam (3), Stadskanaal (2) en vier besmettingen uit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 3.221 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn 955 minder positieve tests dan zaterdag. Gemiddeld werd in de afgelopen week 4.179 positieve tests geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 1731 mensen met corona in het ziekenhuis , van wie 602 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 19. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden