111 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 111 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 50 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (15), Midden-Groningen (12), Het Hogeland (10), Eemsdelta en Oldambt (8), Westerwolde (4), Pekela (2), Stadskanaal en Veendam (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Er werd één patiënt uit de gemeente Groningen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 5.608 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 454 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 6.220 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.250 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 728 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care komt te liggen, blijft hard dalen. In de afgelopen 24 uur zijn 163 mensen nieuw opgenomen in een ziekenhuis. Dat is het laagste aantal sinds 22 februari. Het is onduidelijk of het lage aantal opnames te maken heeft met Hemelvaartsdag.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 10. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Lees ookAantal besmettingen in Noord-Nederland met kwart afgenomen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden