100 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 100 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 42 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (10), Veendam (9), Oldambt en Eemsdelta (7), Midden-Groningen, Het Hogeland en Westerkwartier (6), Westerwolde (3) en één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld in de afgelopen 24 uur. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 6.704 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 775 minder dan zaterdag. Gemiddeld werden afgelopen week 7.529 positieve testen geregistreerd werden per dag.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 4. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.435 patiënten, van wie 767 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden